Borlänge Scoutkår
Infogad bild
Kårbladet
Borlänge Scoutkår maj 2003 årg. 18

Trevlig lägersommar!

Infogad bild

I detta nummer bl a [göm]
KO:s ruta
Avdelningar
Sankt Georg
Stålpilen
Bågen
Majblommeförsäljningen
Adelboden
Loppmarknad
Övrigt från KS 14/4, 12/5
Tansågården
Valberedningen
 Förtjänstmärke
Uvberget
Ledarinvigning
Biscaya
Hänt i kåren
Läger
Dalacamp VI
Hemsida
Program hösten
Ledarsamlingar

Infogad bild

KO:s ruta

Hej!

Sista KO-rutan för den här terminen. Tiden går fort, vi har hunnit med mycket.Loppmarknaden samlade som vanligt mycket folk, både försäljare och besökare.Tack alla som hjälpte till, det är en viktig grej och en av kårens stora inkomstkällor.Carina och Wängen höll som vanligt i tåtarna med bravur!

Dagen efter loppmarknaden var det distriktsråd i Uvberget. På distriktsrådet samlas kårer från distriktet för att få information om vad som händer i distrikt och förbund, diskutera viktiga frågor och tala om för distriktet vad de vill att distriktet skall jobba med, vad vi behöver hjälp med helt enkelt. Jag och Maria var där och representerade Borlänge.

Framför oss ligger nu en skön sommar, och självklart årets happening, DalacampVI (26/7-2/8) på Kopparbo. Ett antal patrullscouter från kåren är anmälda. För ersom inte skall delta i lägret rekommenderar jag att åka dit och hälsa på. Torsdagenden 31 är lägrets temadag, och det ryktas att självaste Gustav Wasa kommer på besök.

Passa också på att komma och titta på Scoutfemkampen på Lugnet i Falun 26-28september. Scoutlag från hela Sverige kommer att tävla i klassiska scoutgrenar someldning och wood craft.

Till sist vill jag till alla ledare och seniorer passa på att göra lite reklam för Tekla den 6-7 september. Kom och umgås en helg, träffa andra ledare från distriktet och passapå att få en egen scoutupplevelse.

Trevlig sommar!

 // Ellinor

Ni glömmer väl inte att då och då titta in på distriktets hemsida, www.dalascout.nu Lösenordet för de interna sidorna är "friends" där kan ni bland annat leta reda påscoutkompisar från andra kårer.

Förlovade

Per Wikström och Ellinor Johansson
Trollhättan påsken 2003

Avdelningar

Infogad bild
Har åkt pulka i Plättbacken med efterföljande brödbak över öppen eld.

Vid badkvällen i Tunet var det över 90 %-ig närvaro.

Nya miniorer kommer fortfarande till 9 - 10 maj övernattning i Uvberget med 14 miniorer, 3 ledare och 4 föräldrar.

Lagade hajkbomb och utanför Tansågården på mötet före.
 
Infogad bild
3 abborrar drogs upp ur Gimmen när patrullscouterna pimplade där den 16 mars.

Har besökt och fått information om civilförsvaret.

Matlagning och chiffer har varit andra program punkter.

På ett möte tränades inför Stålpilen
 
Infogad bild
4 pers på våffelblot i Malung 22 - 23 mars.

B-laget kom 2:a i innebandyturneringen. Maskering till horor + hallick resulterade i seger i utklädningstävlingen.

Studiebesök bakom disken på Mac Donalds.

Renoverat Bosses hus på ett möte.

15 personer kom när Christer berättade om Biscayaseglingen till Scotland.

Sankt Georg

Efter flera dagars sommarväder försvann värmen ett par timmar innan Sankt Georgsfirandet började. Ifjol kom det rekordmånga personer till Gammelgården, där vi hittat en ny plats för att fira denna scouterans högtidsdag.

I år småfrös cirka 40 personer varv 10 från Borlägen Scoutkår i solen, men det var ett fint traditionsenligt firande med fanborg, scoutinvigningar, ledarinvigningar och tal av Stora Tunas ordförande Johan Falk..

Kollekten till gillescouternas Lettlandsfond gav 320 kr. Efteråt bjöds på kakor och cider.

P g a sjukdom saknas bilder.

Nornhajken

Infogad bild
 Gustav Nyquist demonstrerar årets Nornhajkssäng

Stålpilen

Första lördagen i maj, Stålpilen tävling i Båtsta som vanligt. Litet smäruggigt väder, men uppehåll. På eftermiddagen kom först regn och sedan en dm snö. Vi hade således som vanligt tur med vädret.

Det var ungefär lika många tävlande som ifjol 52 scouter och föräldrar. Trevlig tävling med duktiga deltagare inte minst beträffande samarbete och god patrullmoral. Kårbladets redaktörer var funktionärer på en samarbetskontroll. Det gällde att med så få slag som möjligt slå ett krocketklot genom 10 bågar. Det är inte så lätt att på ojämn mark slå lagom hårt och med rätt riktning. Men inte i något fall hördes några klagomål när klotet gick fel väg.
Infogad bild
Patrull Mörtarna, Borlänge i mycket disciplinerat samarbete.
Infogad bild
Patrull Flygarna, Borlänge stilstudie i krocketspel
Infogad bild
Patrull Mammorna. Borlänge, den gladaste patrullen

Resultat Stålpilen

Minior
Fjärilen Stora Tuna 71,9
HumlanStora Tuna66,5
FlygarnaBorlänge62,4
LysmaskaenOrnäs60,1
 
Junior
ÖrnenOrnäs68,6
VargenStora Tuna66,7
JärvenStora Tuna66,6
 
Patrull
HjortenOrnäs75
MörtarnaBorlänge59,4
 
Föräldrar
HurtbullarnaStora Tuna65,8
MammornaBorlänge60,9

Resultat Bågen

 • Stora tuna
 • Ornäs
 • Borlänge/Kopparberget

Bågen

Bågen hade i år utökats om omfattade hela 5 grenar. Det är 2 mer än tidigare. De var i tur och ordning livlina, tända fotogenlampa, slå i spikar, pricka upphängda tomma korvburkar med pinnar och eldning.

Som vanligt var det högt tempo hos de tre deltagande lagen. Segrade gjorde ett lag från Stora Tuna.
Infogad bild
Gustav Nyquist var enda deltagare från Borlänge. Han deltog laget Borlägnge/Kopparberget. Placeringen blev inte så bra, men laget svarade för det bästa humöret.

Majblommeförsäljningen

Infogad bild
Lovisa Nyquist och Birgitta Bergström sålde nya och gamla blommor på Loppmarknaden.

Redovisningen är inte klar än, men det ser ut som om våra scouter sålt för cirka 24.000 kr. Det är nästan lika mycket som ifjol Eftersom vi har färre scouter än ifjol är det mycket bra.

Lovisa toppar även i år försäljarligan med cirka 12.000 kr.

Dessutom har Stora Tuna, Ornäs och Majblommekommittén sålt blommor. När blommorna är betalda blir det en bra slant som Maj blommekommittén kan dela ut till behövande barn i Borlänge.

Adelboden

Infogad bild

Our chalet

Under de senaste två månaderna har jag bott i Schweiz. För högt uppe bland bergen i en by som heter Adelboden finns där ett internationellt flickscoutcenter som jag har jobbat på. Det var den andra anhalten i min lilla scoutcenter volontärturné. Ni har kanske läst i ett tidigare nummer om hur det var att jobba på Baden Powell house i storstaden London och om några veckor åker jag till ett litet scoutcenter uppe i norra England. Men nu senast var det alltså Schweiz.

Jag var lite orolig först över att åka till ett ställe med bara flickor. I Sverige delar vi ju inte på flick- och pojkscouter och jag var rädd för att det skulle kännas lite underligt, och kanske bli lite väl tjejigt och fnittrigt att umgås med uteslutande flickscouter. Jag hade inte behövt oroa mig. För det första fick jag faktiskt inse att det var bara mina egna fördomar som sa att flickscouter skulle vara extra tjejiga och fnittriga och för det andra fanns det faktiskt pojkar som jobbade där. Bara två stycken men bara det faktum att de tillät pojkar gjorde att atmosfären blev öppnare och mer naturlig.

Centret heter Our Chalet, "vår stuga", och startades redan 1932 för att vara en plats där alla världens scouter kunde mötas. Det är egentligen inte alls någon stuga utan flera olika stora hus, ett par små söta stugor finns det dock också att bo i om man vill. På somrarna finns det även plats att tälta. Sovrum finns för 120 gäster men som mest var det 72 under den tid jag jobbade. På somrarna är det dock fullt hela tiden av alla scoutgrupper som åker dit under sommarlovet. Vi hade en hel del scoutgrupper nu också men även många familjer och folk som var på skidsemester. Eftersom Adelboden ligger uppe i Alperna finns det många bra skidbackar där i bergen. Man måste inte vara scout för att få bo på Our Chalet men de flesta är ändå det. Man måste dock vara scout för att få jobba som volontär där.

Det finns tre eller fyra vanliga anställda som jobbar på kontoret. Det har det här som ett riktigt jobb och får betalt för det och jobbar oftast några år. Sen finns det volontärer som bara är där två eller tre månader i taget. Eftersom det inte är så många gäster under våren behövs det inte så många volontärer heller. Vi var mellan 3 och 6 från alla möjliga olika länder, Japan, Syd-Korea, USA, Canada, England och Schweiz. Schweizaren var den enda manliga volontären (fast vi hade en manlig kontorsanställd också) och han jobbade där istället för att göra lumpen.

Arbetet var mest städning och ibland matlagning eller tvättning, målning eller vad som nu behövdes. Tjejen från USA lagade oftast maten men ibland behövde ju hon vara ledig och då fick vi andra ta över. Vi hade en eller två dagar ledigt per vecka. Vi jobbade ganska mycket då vi jobbade. Vi började med att duka ut frukost till gästerna vid halv åtta och slutade när kvällsaktiviteterna var klara ungefär vid tio. Kvällsaktiviteterna leddes av oss volontärer och kunde vara lägerbål, olika spel och lekar, besök till glassbar, promenad med snöskor eller något annat som gästerna var intresserade av.

Trots att jobbet var väldigt slitligt ibland trivdes jag väldigt bra ändå. Man fick träffa väldigt många trevliga människor från olika kulturer och bakgrunder. Det fanns alltid nåt nytt att lära sig av varandra. Jag har vikt japanska papperstranor, diskuterat skillnaden mellan scouting i olika länder ("sover ni verkligen i samma tält som pojkar!"), åkt släde, hoppat fallskärm och framförallt haft väldigt, väldigt roligt!

Anna Wänn
Infogad bild
Scoutcentret i norrra England som Anna skall åka till ligger i Scotland och heter Hawkhirst. Kåren var där på läger 1987. Vi ser fram mot ytterligare en rapport från Anna.

Lasse

Tack

Tack för de 30 träden vi fick av kåren som 60-årspresenter. Vi hoppas att de skall växa bra någonstans vid Victoriasjön i Afrika. och komma till nytta även om vi inte har möjlighet att åka ner och vattna dem.

Maj-Britt och Lasse

Get Out

Svenska Scoutförbundet (SSF) har ett samarbetsavtal med Get Out AB som innebär att du som medlem i SSF har extra förmånliga priser - fem procent lägre. Föra att få tillgång till dessa priser behöver du registrera dig på Get Outs hemsida som medlem i SSF. Så här går det till:

 1. Gå in på www.getout.se/ssfscout
 2. Välj det användarnamn och lösenord som du vill ha
 3. Ange det "hemliga " kodordet" xantippa och gå vidare.

Att träna på för alla som skall på läger

Vi är från dalom , vi är från sta´n
Vi har vårt järnverk, forsar och fall
Här skall ni höra vårt rungande skall
Borlänge HEJ

Loppmarknad

Den 26 April 2003 hade kåren loppmarknad.

Jag och Carina får börja med och tacka alla som var med och hjälpte till med årets marknad, ni gjorde ett jätte bra jobb.

Ett speciellt stort tack till alla Gillescouter utan er skulle det inte bli någon loppmarknad.

I år hade vi lite mindre saker och sämre saker men vi hade väldigt många kunder som ville handla. Nå är väll nyfikna hur det gick ekonomiskt också. Det gick som ett normalt år ungefär som det ser ut nu så blir det en vinst på 13 500:- som går till kårens verksamhet.

Som avslutning vill vi rikta ett stort tack till Henrik & Anna för den goda maten.

Det låter som det är uppskattat.

Och alla nu som var där och jobbade tala om för som som inte var där hur roligt vi har på loppmarknaden.

Hälsningar Wängen & Carina

2004

I slutet av april ?

Inför nästa års loppmarknad så vill vi ha in kommentarer hur ni tycker att årets loppmarknad var.

Hur var auktionen, maten, transporterna, borden, lokalen, ihop-plockningen mm.

Både dåliga och bra.

Vi vill även ha nya idéer.

Hur skall vi få dit fler seniorer, föräldrar och ledare? Ska vi sälja bröd? Hur kan vi få tag på mer saker att sälja? Hur har vi möjlighet att sätta upp skyltar till loppmarknaden.

Hör av er till loppmarknadskommittén.

Maila på wangenhome.se eller ring till Wängen & Carina tel. 0243-84371

Infogad bild
Eva Norgren med del av leksaksbordet för försäljningen. I stort sett allt såldes
Infogad bild
En del av alla skor. De flesta såldes till mycket förmånliga priser
Infogad bild
Symaskinsförsäljnarna Pär Högberg och Olof Norgren
Infogad bild
Ingemar Skymning sålde lampor som vanligt
Infogad bild
Kalle Mattsson sålde väl begagnade båtmotorer och gräsklippare
Infogad bild
Oskar Skymning passade på att prova leksakerna före köpruschen
Infogad bild
Cyklar av varierande ålder och kvalitet. Louise Schelin hittade en som var prisvärd
Infogad bild
Olof som auktionist med Anders Wängermark som handräckare.

Övrigt från KS 14 april

§ 1 ÖPPNANDE

Mötet öppnades av ordförande som hälsade speciellt Annika Lidin välkommen. Annica besökte oss som representant för distriktssyrelsen.

§ 3 FÖREGÅENDE PROTOKOLL

Protokoll KS 2003-03-15 godkändes och lades till handlingarna

§ 6 SKRIVELSER

 • Inbjudan till Silfwerhajken för senior och 3:e års patrull, lämnad till David. Gisela har gått hajken och rekommenderar alla att gå den.
 • Nyhetsbrev från Kopparbo
 • Alltid Scout. Se sid 4, rabatt på scoutvaror och friluftsartiklar hos Get Out.
 • Distriktsstyrelseprotokoll nr 284. Det finns möjlighet för kårerna att lägga sina hemsidor som underdomäner till dalascout.nu. Vi fattar beslut senare. Distriktsstämman i höst blir i Hedemora. Ansökan om utvecklingskonsulent har skickats till förbundet. Borlänge är en av de kårer som anges i ansökan för behov av stöd med rekrytering. Vår förbundordförande Rickard Bengtsson var med på mötet
 • SSF-post nr 0303
 • Möjlighet att få arrangemang i upplevelseguiden för Falun - Borlänge. Vi har inget arrangemang att anmäla.
 • Pär har passerkort till bankfacket, Pär och Ellinor har nycklar.

§ 7 EKONOMI

 • 2 inbetalningar för Rättvikskurserna saknas.
 • Ingen ekonomisk rapport från Holken har kommit. Pär kontaktar Bosse för slutrapport.

§ 9 PROGRAM

 • Sankt Georg traditionellt program på Gammelgården.
 • Före mötet kom Anders W och bad om hjälp att få funktionärer till Loppmarknaden.
 • Maria och Birgitta pratar med alla minior- föräldrar. Anders J med patrullscouter och föräldrar. Totalt be- hövs 25 - 30 personer från dessa avdelningar. Annonsering i två nummer av Annonsbladet och 1 annons i vardera BT och DD.
 • Vi skall ha funktionärer till minst 3 kontroller på Stålpilen. Två kontrol- ler blev klara under mötet.

§ 10 LÄGER

 • Ellinor har fått mail från Kerstin Bergsten med tips om läger i Scotland 2004.

§ 13 AVSLUTNING

Ordföranden avslutade mötet och Anders tog på sig att ordna fika på nästa möte.

Övrigt från KS 12 maj

§ 3 FÖREGÅENDE PROTOKOLL

Protokoll KS 2003-04-14 godkändes och lades till handlingarna

§ 5 ÖVRIGA RAPPORTER

 • Ellinor och Maria har varit på distriktsråd i Uvberget. Första punkten i scoutlagen och hemsidor i kårer och distriktet diskuterades, allmän information från distriktet lämnades, datum för englandsresa i höst har fastställts, kårbesök skall göras av distriktsstyrelsens medlemmar.
 • Styrelsemöte i Uvberget har hållits. Städdagen planerades.
 • Stålpilen. Tomas Skymning efterlyser engagemang från Stora Tuna. Han har de senaste åren fått ordna allt själv. Ornäs bör också dela på ansvaret. Läs om Stålpilen och Bågen i separat artikel i Kårbladet.

§ 6 SKRIVELSER

 • Information från SSF om ändrade regler för statsbidrag i framtiden. Lämnat till Jonas Lindh.
 • SSF-post. Rekryteringmaterial finns. Ellinor beställer
 • Kallelse till Kopparbostiftelsens årsmöte 25 maj. 2 representanter
 • Rådspatrullkurs i Mångdala 19 - 21 sept
 • Inbjudan till SM i scoutfemkamp i Falun 26 -28 september
 • Broschyrer om Bergslagsbyn har kommit från kommunen.
 • Dalascout.nu nummer 1/2003

§ 7 EKONOMI

Pär vill ha information om betalningar från scouter som börjar sent på vårterminen så han vet vilka belopp som gäller.

§ 8 UTBILDNING

Grundkurs på kåren vore bra om vi kan genomföra i höst. Gärna som en fortsättning på distriktets planerade Bamsekurs som hålls 19- 21 sept.

Maria går ALU del II i månadsskiftet maj - juni.

§ 9 PROGRAM

Eftersom det är skolavsluning den 6 juni fann vi det utsiktslöst att få med några scouter som fanbärare på Nationaldagsfirandet Dala Expo 23 - 24 aug.

Birgitta har haft kontakt. Vi får vara med utan kostnad. Bjud med Ornäs. Stora Tuna, Säter och Kopparbo. Bosse pratar Gert Wikström, Pär med Kimmen och Ellinior med Falukårerna Ev kan vi också samarbete med Mellanskog .Bosse pratar med Nils-Gunnar Nilsson

§ 10 LÄGER

Tips om att det finns läger i Tyskland nästa sommar också.

§ 13 ÖVRIGA FRÅGOR

Vi kommer att en länk till vår hemsida från dalascout.nu. Kåren Kommer att få e-postadressen borlangedalascout.nu. Vi anmäler till distriktet vilken adress som skall länkas dit. Distriktets valberedning vill ha förslag på intresserade att ingå i distriktsstyrelsen.

§ 13 AVSLUTNING

Ordföranden avslutade mötet.

Tansågården

Ingemar har bytt låskolv i dörrlåset till förrådet enligt tidigare beslut.

Kommunen har sågat ner rönnen som stod gatuhörnet.

Lasse byter trasig tegelpanna på stugtaket.

Städdag den 8 maj

Patrullscouter, seniorer och 4 patrullscoutföräldrar städade Gräsmattan var för blöt för att kunna krattas. Häckar och de torra partierna krattades. Patrullscouterna fortsatte sedan med invändig städning, bl a skurades golven.

Seniorerna började städa i förrådet och laga fotogenlyktor så långt reservdelarna räckte.

Det återstår mer arbete i förrådet.

Bergslagsbyn

Kommunen har hållit ett informationsmöte om Bergslagsbyn.

Maria Wikblad var med på mötet och rapporterar att kommunen kommer att ta ner rönnen som står på vår tomt i hörnet Ljungbergsgatan - Tansågatan. Övriga träd får stå kvar.

Turistbroschyr om Bergslagsbyn har tryckts.

En sammanfattning om trädinventeringen kommer att lämnas ut senare

Valberedningen

På senaste KS rapporterade Henrik Skymning att valberedningen har problem.

Det saknas ordförande, vice ordförande, sekreterare, kårutbildare, medlemsregistrerare, valberedning, redaktör för Kårbladet och ord- förande till Uvbergstiftelsen.

Lång diskussion följde om hur vi skall få tag i personer till dessa poster. Valberedningen har haft frågat många. Vi diskuterade även prioriteringar och vilka förändringar som måste göras i kåren om vi inte har kraft att expandera igen.

Har du inte blivit tillfrågad eller känner du någon tänkbar kandidat till någon av de lediga platserna kontakta Henrik Skymning Telefon 85372

Förtjänstmärke

I samband med lunchen vid Loppmarknaden passade vår ordförande på att dela ut förtjänstmärket i guld till Anders Wängermark. Guld får man efter att ha varit ledare och/eller funktionär i 15 år i Svenska Scoutförbundet. Anders har de 2 senast åren basat för Loppmarknaden. I 8 år var han ledare för seniorerna. Därutöver har han hunnit med ett år på patrullscouterna, ett flertal år i Uvbergsstiftelen förutom läger och mycket annat. I Borlänge scoutkår började han som minior.

Grattis

Uvberget

10 april sågade och högg 4 personer ved vid Uvberget.

15 maj städdag. I år kom det 12 personer från Borlänge, vilket är betydligt fler än de senaste åren. Det kom ett gäng från Stora Tuna också

Hängrännorna rensades, fönster tvättades och några kämpade med den grova björkveden för att få den sågad och kluven.

Ledarinvigning

Maria Wikblad invigdes till scoutledare vid Sankt Georg. Det är i dessa tider med vikande medlemsantal mycket glädjande att det finns nya ledare att inviga.

Välkommen in i ledargänget på riktigt.

Medlemsansökan

Ny blankett för medlemsansökan finns nu på Tansågården.

Biscaya

Om intresse finns i kåren tycker Christer att vi skall hyra Biscaya några dagar i höst. David berättade att Christers besök hos seni- orerna hade väckt seglingsintresset hos dem. Vi jobbar vidare med att pejla intresset hos övriga.

Hänt i kåren

 • Våffelblot
 • Kårplanering
 • Sankt Georg
 • Distriktsrådsmöte
 • Loppmarknad
 • Majblommeförsäljning
 • Stålpilen
 • Bågen
 • Städning Tansågården
 • Städning Uvberget

Besök av distriktsstyrelsen

Annika Lidin från Säters scoutkår är utbildningsansvarig på distriktet.

Hon gästade oss på styrelsemötet den 14 april för att se hur vi har det i kåren och vad vi vill att distriktet skall göra.

På FN-dagen den 24 oktober kommer Lisbeth Palme att tala .Scout-kårerna i Säter och Hedemora kommer också att vara med. Vi är väl-komna dit.

Annika förslog att vi skulle försöka genomföra "Grundkurs på kåren " i höst. Det är nästan 20 år sedan sist.

Dalacamp VI

Infogad bild
Karro svarar för information om och anmälningar till Dalacamp VI.

Information november 2002

Junior-, patrull- och seniorscouter 26 juli - 2 augusti.
Miniorer 30 juli - 2 augusti.

 Temat för lägret är Gustav Wasa och hans färder genom Sverige och Dalarna. Under lägret kommer vissa aktiviteter att ha historisk prägel.

2000 - 3000 deltagare väntas till lägret.

Det kommer även att anordnas ett familjeläger samtidigt.

Det kommer mer information längre fram hur vi i kåren kommer att förbereda oss för lägret, anmälningstider, kostnader o s v. Lägerkommitté är inte tillsatt än. Vissa ekonomiska beslut måste fattas av kårstyrelsen.

Mer information om lägret finns på Kopparbos hemsida www.kopparbo.com

Information december 2002

Ellinor preliminäranmäler 16 scouter (msc, psc och ssc) Kontaktperson för kåren utses på nästa KS

Information Januari 2003

Anmälningsblankett delas ut i slutet av febr. och anmälningar lämnas in i slutet av mars.

Information mars 2003

Kostnader för kåren deltagare bestämdes KS.

Patrull- och seniorscouter 1.200. Föräldrar skjutsar till och från Kopparbo.

Karro kommer att dela ut anmälningspapper i början av mars.

Kåren betalar för ledare. Skulle det bli fler ledare än vad som behövs för antalet scouter skall ledare på avdelning i första hand inte behöva betala. KS beslutar om kostnad för övriga om det blir aktuellt.

Information april 2003

Anmälningspapper har delats ut. Av dessa framgår bl a att anmälningsavgiften är 200,- och skall betalas i samband med an- mälan. Denna avgift återbetalas ej. Resterande kostnad betalas enligt lägermeddelande.

På senaste KS bestämdes att Karro anmäler 2 ledare. Blir det fler ordnar vi extraplatser. Intresserade ledare anmäler sig till Karro.

Eftersom det kommer at bli en ganska liten grupp från kåren kommer vi att kontakta någon annan kår som vi kan bilda by tillsammans med.

Mer information kommer senare.

Läget den 12 maj:

Dalacamp VI. Ellinor har pratat med flera kårer som vi kan bo tillsammans med. Vi håller kontakt med Ornäs och Stora Tuna. 8 scouter och 2 ledare har anmälts, men ännu finns inga namn på ledare. Ellinor pratar med patrullscoutföräldrar. 2 seniorer kan vara intresserade att åka med som ledare, med det behövs vuxna också.

Hemsida: www.kopparbo.com


3 deltagare + 2 seniorer som ledare (+ Föräldrar)

Risshyttan

Risshyttan. Anmälningar på väg in. De som var med på lägret ifjol propagerar för det på avdelningen.

Kårens hemsida

Pär efterlyser presentation och program från avdelningar till hemsidan.

David pratar med seniorerna som fixar något, patrullscouterna skriver något i början av hösten och skickar till Pär. Miniorena har tidigare lämnat sitt terminsprogram till Pär.

borlange.scoutkar.nu

Om detta och kommande nummer

Beslut på KS 14 april. Kårbladet som skulle kommit ut den 1 juni slopas eftersom det troligen inte når alla så sent på terminen och sista KS är den 12 maj. Numret som skulle kommit i början av maj kommer 22 maj istället = detta nummer. Då hinner rapporter om all verksamhet utom lägren komma med.

Efter 5 år som redaktörer för Kårbladet har vi nu bestämt oss för att lämna över till någon annan. Detta är vårt näst sista nummer Vårt sista nummer beräknas komma ut i början av september

Intresserade är välkomna att kontakta oss.

Maj-Britt och Lasse tel 22 94 34 maj-britt.bergstentelia.com

Kårprogram


 Hösten 2003

Ledarsamlingar

När vårterminen har avslutats

Måndag den 16 juni Kl 18.00

Alla ledare, seniorscouter och intresserade föräldrar träffas för att i lugn och ro någonstans ha en skön kväll tillsammans.

Ellinor ordnar något att äta. Hon vill veta vilka som kommer senast den 15 juni. Ring 023-24368 Samling på Tansågården med cyklar


8 deltagare

Inför hösttterminen

Onsdag den 13 augusti Kl 18.30 Samling på Tansågården Vi kollar läget inför höstterminen och planerar starten för avdelningarna


© 2003-2021 Borlänge Scoutkår. Styrelsen