Borlänge Scoutkår

Terminsupptakt med lägerinfo

Terminsupptakt med lägerinfoTorsdagen den 14 januari kl 18-19 på Tansågården
är det gemensam terminsstart för alla i Borlänge scoutkår, även föräldrar!
Vi börjar året med en kväll där vi informerar
om kårens lägerplaner inför 2010.

Läger är både det roligaste och det viktigaste vi gör inom scouterna. Då får vi chans att använda allt det vi lärt oss under terminerna. Det är också på läger som man skapar sina djupaste kamratrelationer med sina scoutkompisar och även får en chans att träffa andra scouter från andra delar av Sverige eller världen.
På läger bor vi i tält (kårens) och vi lagar maten utomhus. Aktiviteter som bad, hantverk, lekar, utmaningar, naturupplevelser och massor av annat fyller dagarna. Det är en upplevelse för både stora och små som ger en härlig sammanhållning och sommarens härligaste minnen!

2010 planerar vi att vara med på två olika läger: Risshyttan och DUST.

Risshyttan
Det är Säters scoutkår som ordnar Risshytte-lägret och så fort deras inbjudan är klar kommer vi att dela ut den på avdelningarna. Ofta brukar lägret genomföras Kristi Himmelfärdshelgen, från onsdag eller torsdag till och med lördag. Det är ca 3 mil till Risshyttan.
Kostnaden blir antagligen runt 400 kr.
Det här är ett toppenbra prova-på-läger för alla föräldrar och andra vuxna som vill vara med och uppleva scouting.

DUST
Det här är sommarens stora läger för vår del, en vecka i Tiveden den 31 juli till 7 augusti. För spårarscouter börjar lägret den 4 augusti. På baksidan av denna inbjudan finns första lägerbrevet för DUST 2010. Totalkostnaden för Borlänges scouter kommer preliminärt att ligga på ca 1000kr (spårarscouter) respektive 2000kr per person, förutsatt att föräldrar/vuxna kan vara med och skjutsa.

Efter att vi startat upp terminen med denna gemensamma kväll, kommer de vanliga träffarna för avdelningarna att börja veckan därpå, vecka 3, samma veckodagar som under hösten 2009.

Varmt välkomna hälsar
Styrelse och ledare i Borlänge scoutkår


© 2003-2019 Borlänge Scoutkår. Pär Högberg